STUDENTSKE STIPENDIJE I NATJEČAJI

 • Natječaj za stipendije za sudjelovanje na ljetnoj konferenciji Europski Forum Alpbach koja se održava od 18. kolovoza do 3. rujna u mjestu Alpbach, Tirol, Austrija.

  • Natječaj je otvoren do 26. travnja 2011. godine.

   Prijaviti se mogu redovni i izvanredni studenti diplomskih i poslijediplomskih studija u dobi do 30 godina sa svih fakulteta u Republici Hrvatskoj, kao i mladi ljudi koji su nedavno diplomirali.

   Stipendija za studente iz Republike Hrvatske pokriva troškove sudjelovanja (kotizaciju), smještaja, a od ove godine i džeparac (17,- eur/dan). Ukupna vrijednosti jedne pune stipendije je cca. 1.600,- eur.

   Po želji, studenti se mogu prijaviti ili za sudjelovanje na simpozijima i seminarima (trajanje 2,5 tjedna) ili za sudjelovanje na jednoj od ljetnih škola (trajanje: 1 ili dva tjedna).
   Na Forumu se također može sudjelovati i privatno.

   Tu priliku svake godine iskoristi nekolicina nastavnih djelatnika različitih fakulteta iz Republike Hrvatske.

   Detaljne informacije o konferenciji kao i program foruma:
    Scholarships EFA 2011
    EFA Booklet


 • RAZMJENE STUDENATA I NASTAVNIKA S EU, ROK PRIJAVE 15. TRAVNJA

 • BESPLATNA SAVJETOVANJA O MOGUĆNOSTIMA STUDIRANJA U SAD-U

  • Besplatna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u će održati bivše studentice američkih sveučilišta.
   Obrazovna savjetovanja u malim grupama održavaju se u prostorijama Instituta za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33, 10 000 Zagreb, prema sljedećem rasporedu:    
   * Četvrtak, 07.04.2011. od 18:30-19:30 sati      
         Radionica: Izbor sveučilišta za studij u SAD-u (Michele Doyle, alumna Sveučilišta u Wisconsinu-Madison)    
   * Četvrtak, 14.04.2011. od 18:30-19:30 sati      
         Savjetovanje: Vodič kroz upis na studij u inozemstvu (Sandra Dobrić, obrazovna savjetnica u Institutu za razvoj obrazovanja
   * Utorak, 19.04.2011. od 18:30-19:30 sati      
         Radionica: Pisanje motivacijskog pisma za prijavu na američka sveučilišta (Jessica Kuntz, alumna Sveučilišta Georgetown)

   Radionice i predavanja se održavaju na engleskom jeziku, osim savjetovanja "Vodič kroz upis na studij u inozemstvu" koji se održava na hrvatskom jeziku.
   Ulaz na sva događanja je slobodan uz obaveznu prethodnu predbilježbu na iro@iro.hr najkasnije do 17 sati na dan prije održavanja pojedinog događanja.


 • FULLBRIGHT STIPNEDIJE ZA AK. GOD. 2012./2013.

  • Otvoren je natječaj za Fulbright stipendije za ak. god. 2012./2013.
   Rok za prijavu:  1. svibnja 2011.      više >>

 • NATJEČAJ za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2010./2011

  • Na temelju odredbi Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš raspisuje Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akad.god. 2010./2011.

   Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu http://www.unizg.hr/rektorova/ .

   Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Ako studenti ne znaju korisničku oznaku ili zaporku, za pomoć se mogu obratiti administratoru matične ustanove.  

   Pravilnik i Natječaj nalaze se ovdje:

   • Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade

   • Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade

   a također ih možete naći na sljedećoj web stranici Sveučilišta u Zagrebu:   http://www.unizg.hr/znanost-i-tehnologija/ured-prorektorice-za-znanost-i-tehnologiju/rektorova-nagrada http://www.unizg.hr/rektorova/ .

 •  

 • ERASMUS NATJEČAJ ZA AK. GODINU 2011./2012.  

  • ERASMUS Natječaj za studijski boravak ili kombinaciju studijskog boravka i stručne prakse u ak. god. 2011./12.  više >>

 • Web adresa Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu:
  http://international.unizg.hr